Modelmakerij ADAPT 3-dimensions maakt modellen, van zeer uiteenlopende aard en van alle soorten materialen aan de hand van uw tekening, schets of voorbeeld. ADAPT 3d werkt met een vakkundig team met zeer uiteenlopende ervaring en werkt samen met gespecialiseerde partners, op velerlei vakgebieden. Door outsourcing altijd de meest gunstige, geschiktste en modernste machines en productiemethoden tot uw beschikking.  ADAPT 3d maakt modellen van hoogwaardige kwaliteit en representatieve uitstraling.

Adapt3d modelmakers voor; thematisering, theme park projects, attractiebouw, leisure, exhibits, 3dmodel, museums, eyecatchers, blow ups, awards, mock-ups, protobouw, prototype, special projects, displays, replica’s, polyester figuren, polyester beelden, polyester bronskleur metaalkleur goudkleur, in ral kleuren, objecten van CorTen staal, restauratie kunstobjecten, nieuwe beelden en voor kunstonderhoud in de openbare ruimte.

Model maken is een vak apart. En zo ervaren wij dit ook.
Ter ondersteuning van de vele foto’s kunt u op deze pagina lezen wie we zijn en hoe we te werk gaan. Het laat zien dat ADAPT 3-d voor u de juiste partner is bij de realisering en uitvoering van het door u ontworpen model.

 • Werkwijze
 • Ondernemings missie
 • Medewerkers
 • Vacatures
 • Nieuws
 • KunstTotaal
 • Contactgegevens
 • Historie

Werkwijze.
De bedrijfscultuur van ADAPT 3-d kenmerkt zich door twee no-nonsense kreten;
niet zeuren maar doen en kan niet, dat kan niet.
We luisteren, denken en doen. We werken uitermate oplossing gericht en ontzorgen de opdrachtgever. Gaan geen enkele uitdaging uit de weg en gebruiken onze creativiteit / inventiviteit en ruim 20 jaar ervaring om de wensen van onze opdrachtgevers te vervullen.
Het bezitten van de kennis en ervaring in combinatie met de samenwerking met een aantal goede betrouwbare technische partners, met elk hun specifieke technologie kennis en mogelijkheden, stelt ons in staat de opdrachtgever een totaal oplossing te bieden. We leveren objecten met een goede prijs kwaliteit verhouding.
We proberen onze reactietijden zo kort mogelijk te houden en stellen ons zo flexibel mogelijk op. Hierdoor hebben we, samen met onze toeleveranciers, een goede reputatie op kunnen bouwen.

Voor elk project maken we een plan van aanpak met daarin;

 • De aanvraag / probleemstelling van de opdrachtgever.
 • Werkwijze en materiaal keuze. Belangrijk hierbij is het creatief en kritisch meedenken met de opdrachtgever. Door openheid komen we tot goede samenwerking.
 • Prijsbepaling. Een vaste prijs, prijs op basis van regie of een richtprijs op basis van regie met een vastgesteld maximum.
 • Voordat met de uitvoering wordt begonnen is er een schriftelijke overeenkomst met inachtneming van de Algemene levering en betaling voorwaarden.
 • Goede communicatie en duidelijke afspraken zijn erg belangrijk bij de uitvoering. Daarom heeft de opdrachtgever tijdens de uitvoering van het werk altijd rechtstreeks contact met de betreffende modelmaker/projectleider uitvoering.

ADAPT 3-dimensions is aangesloten bij de branchevereniging NVvM, Nederlandse Vereniging van Modelmakerijen.

De ondernemings missie van ADAPT 3-dimensions.

 • Modelmakerij ADAPT 3-d stelt zich ten doel; het technisch uitvoeren en realiseren van het door de opdrachtgever ontworpen promotionele, technische of monumentale model.
 • De toegevoegde waarde voor de opdrachtgever bestaat uit een verantwoorde, gefaseerde, in een schema vastgelegde, project aanpak. Een project aanpak die gericht is op de realisering van het gewenste model, door te putten uit een breed georiënteerd en flexibel inzetbaar team van specialisten. Dit met het nodige meedenken (co-design, onder regie en verantwoordelijkheid van de opdrachtgever) betreffende het ontwerp, de materiaalkeuze en de uitvoering. Indien de opdrachtgever wenst verzorgen wij een geheimhouding verklaring voor de aan ons verstrekte gegevens.
 • ADAPT 3-d streeft een onafhankelijke positie na binnen een netwerk van co-makers, waarmee totale projecten voor de opdrachtgever realiseerbaar zijn. Projecten die vervaardigd en samengesteld worden door gebruik te maken van alle beschikbare moderne materialen, zowel kunststoffen, metalen als hout en eventueel handelsproducten.
 • ADAPT 3-d werkt voortdurend aan het opbouwen van duurzame relaties met opdrachtgevers uit zo veel mogelijk verschillende markten en/of marktsegmenten.
 • ADAPT 3-d streeft een dusdanige omvang na dat een direct contact tussen alle medewerkers mogelijk is en meerdere opdrachtgevers tegelijk op een flexibele basis naar hun wensen bediend kunnen worden.
 • Binnen het enthousiaste ADAPT 3-d project-uitvoerende-team, bestaande uit ervaren technisch en kunstzinnig geschoolde medewerkers, wordt het verder opbouwen van kennis en ervaring nadrukkelijk gestimuleerd. Een aantrekkelijk werkklimaat wordt nagestreefd. Medewerkers worden geprikkeld hun specifieke kennis en kunde op een creatieve manier volledig in te zetten.
 • Het efficiënt en deskundig gebruik van moderne hulpmiddelen en materialen, het kennen en toepassen hiervan, worden door ADAPT 3-d als voorwaarden gezien voor het verantwoord werken aan een project.

Medewerkers.
De modelmakers van ADAPT 3-d zijn specialisten, zijn goed opgeleid en hebben ruime ervaring.
Regelmatig worden er cursussen gevolgd en beurzen bezocht om kennis bij te spijkeren en om op de hoogte te blijven van de meest moderne productie technieken, gereedschappen en materialen.
Onze medewerkers zoeken altijd, samen met de opdrachtgever, naar vernieuwende oplossingen, ze zijn resultaatgericht, kritisch, op een gezonde manier nieuwsgierig en werken met passie aan uw 3dmodel.

Vacatures.
Omdat wij aan het groeien zijn willen we graag in contact komen met mensen die serieus geïnteresseerd zijn in ons vakgebied en hierin verder willen groeien.
Modelmaker technische modellen op free-lance basis.
Voor het vervaardigen en mee-vormgeven van modellen van uiteenlopende aard met conventionele werkmethoden. Ruime ervaring is vereist.
Modelmaker vrije vormen op free-lance basis.
Voor het vervaardigen van kunstzinnige objecten, vrije vormen. Ruime ervaring vereist.

Nieuws.

 • 09-februari 2013 Na ruim 5 jaar is besloten om met KunstTotaal een andere weg in te slaan. De samenwerking tussen deelnemende partijen verloopt prima. We treden vanaf nu niet meer “naar buiten” als samenwerkingsverband maar gaan verder als een meer informele stamtafel, sprekers en introducés zullen worden uitgenodigd.
 • 23 maart 2011 ADAPT 3d neemt in het samenwerkingsverband KunstTotaal deel aan de Restauratiebeurs  op 14, 15 en 16 april 2011 in ‘s-Hertogenbosch.
 • 12 januari 2011
  de nieuwe website is “in de lucht”
 • 01 december 2010
  Nieuwe start. ADAPT 3-dimensions maakt een nieuwe frisse start. Weliswaar in een andere organisatiestructuur, maar met dezelfde kennis, know how, inzet en enthousiasme. ADAPT 3d werkt met een klein team met zeer uiteenlopende ervaring en heeft vaste toeleveranciers / samenwerkingen op velerlei vakgebied. Net als voorheen zijn uw projecten bij ons in goede handen.
 • 19 januari 2010.
  Recessie, tweede helft 2009 was zwaar voor modelmakerij ADAPT 3d. Met een onvermijdelijk faillissement van de BV tot gevolg. Tegenvallende omzet / resultaten, door de recessie, is de belangrijkste oorzaak. Door de verhuizing in 2008 naar een nieuwe locatie, met de nodige investeringen, waren de lasten hoog. De verhuizing was een goede beslissing, maar achteraf gezien, op een verkeerd moment.
 • 01 november 2008
  De verhuizing is gerealiseerd. Het “inhuizen” nog niet. Maar dat gaat de komende weken zeker gebeuren. We hebben nu, op de Run 5215, 1600 mtr2 tot onze beschikking. We merken nu al dat we hier veel prettiger en efficiënter werken.
 • 12 december 2008
  We organiseren een open deur dag van 15.00 tot 19.00 uur. Iedereen die geïnteresseerd is is welkom.
 • 13 oktober 2008
  Begin van de verhuizing. We gaan de Run 4350 verlaten.

 

Contactgegevens.
ADAPT 3-dimensions
Willem Barentszweg 8
5928 LM Venlo NL
website: www.adapt3d.nl
e-mail: info@149.210.216.66
telefoon: +31 (0) 40 254 70 26
bankrekening: 53 72 02 218
BTW / VAT: NL 075586216B02
IBAN: NL 57ABNA0537202218
SWIFT / BIC: ABNANL2A
KvK: 50988700

Historie.
ADAPT 3-dimensions is in 1991 opgericht door Janus Roosen. De eerste locatie was een bedrijfshal aan de Run 4416 in Veldhoven.
Januari 1996 is het bedrijf verhuisd naar de Run 4350 op hetzelfde industrieterrein in Veldhoven.
October 2008 is het bedrijf verhuisd naar de locatie; de Run 5215 Veldhoven, ten zuiden van Eindhoven langs de A2.
De naam ADAPT 3-dimensions is een Engelstalige naam. ADAPT staat voor passend maken, aanpassen en bewerken. Bovendien zijn het de eerste letters van de termen Advancement, Development, Article Presentation and Technics.
Het bijvoegsel 3-dimensions is gekozen om aan te geven dat het om driedimensionale vormen gaat.
ADAPT 3-d rangschikt haar modellen in 3 groepen;
Promotionele modellen; awards, eye-catchers, relatiegeschenken, thematisering, attractiebouw.
Technische modellen; automotive, prototypebouw, mallen, dummy’s, product presentatie.
Monumentale modellen; modellen voor beelden in brons en aluminium, kunst objecten van kunststof metaal beton gips keramiek enz., onderhoud en reparatie van kunst in de openbare ruimte.
Vanaf de start maakt ADAPT 3-d modellen van zeer uiteenlopende aard voor een breed scala opdrachtgevers.
De modellen worden uitgevoerd door een vast team van ervaren creatieve enthousiaste medewerkers, aangevuld door een aantal vaste gespecialiseerde freelancers en oproepkrachten die werken op projectbasis.
Bovendien is er in de loop der jaren een gedegen netwerk opgebouwd van goede toeleveranciers die halffabrikaten aanleveren. Een netwerk van vertrouwde gespecialiseerde partners.
De gestage groei van modelmakerij ADAPT 3-d maakt verhuizing naar een groter pand noodzakelijk en deze verhuizing is gerealiseerd in 2008. We hebben nu, op de Run 5215, 1600 mtr2 tot onze beschikking. Het is erg prettig en efficiënt werken. Ligging is perfect, aan de A2 ten zuiden van Eindhoven.
Recessie, 2009 was een zwaar jaar voor modelmakerij ADAPT 3d. Met een onvermijdelijk faillissement van de BV tot gevolg.
Tegenvallende omzet / resultaten, door de recessie, is de belangrijkste oorzaak. Doordat we in 2008 verhuisd zijn naar een nieuwe locatie, met de nodige investeringen, waren de reserves op en de lasten hoog. De verhuizing was een goede beslissing maar, achteraf gezien, op een verkeerd moment.
Eind 2010  maakte modelmakerij ADAPT 3-dimensions een nieuwe frisse start. Weliswaar in een andere organisatiestructuur (meer samenwerkingsverbanden) maar met dezelfde kennis, know how, inzet en enthousiasme. Net als voorheen zijn uw projecten bij ons in goede handen.

Home